eikarycka

eikarycka

L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

engagement

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, October 6, 2009

BTN


semangat patriotik kami!


kesayangan~


happy!!


cam dak skolah!!



kami~



the first day!


omg!! dah lama giler i tak tulis blog~ hahha well.. after raya aritu.. been bz with work.. rite after raya trus ke sarawak untuk kerja.. n right after balik sarawak trus ke melaka for kursus kenegaraan (birotatanegara) aka BTN.. KUrsus ni wajib utk penjawat awam bagi kenaikan pangkat.. so tengah2 mood raya ni i went there dengan hati yang separa rela.. honestly, sebelum pergi BTN, i thot BTN ni tak perlu.. buat penat je.. but then AFTER abis BTN i think, all Malaysian SHOULD go to BTN.. semangat yang dipupuk sewaktu di sana sangatlah berharga.. selama ni i am the kind yang tak pernah kisah pasal isu semasa especially politik dan SEJARAH malaysia.. but then, bile pi kursus ni n didedahkan dengansejarah2 yang ada.. brulah SEDAR betapa pentingya SEJARAH MALAYSIA dan hal ehwal semasa dalam negara ni.. it makes me realize that as rakyat we shud KNOW bout history of our country.. jgn membuat keputusan dengan mendengar kata2 org tanpa mengerti atau mengetahui sesatu itu by FACTS!! as my fasilitator said, TAK KENAL MAKA TAK CINTA, thus, it is our own responsibiliy as rakyat to KNOW our country n to know everything that happened rather than to make asumptions by listening to other people with no facts at all!! BTN is not a brainwash session like everyone said.. its a session to get to know OUR HISTORY.. beleive it or not.. but SAYA SAYANG MALAYSIA!! MERDEKA!! ( for those who went to BTN with me they know what this means heheh)

1 comment:

aiko kato said...

wahh..bestnya dia..cam kanak2 sokla okay..hehe!!babe..i ade plan best..dah gtau illa n hana..nti we sharing2 okay...