eikarycka

eikarycka

L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

engagement

Daisypath Anniversary tickers

Monday, May 24, 2010

sentimental

ye.. saya tgh dalam mood sentimental.. tatau kenapa.. 2 post sebelum ni dtg dr hati yang ikhlas.. sebak, pilu.. perasaan bercampur baur.. tapi luahan itu adalah luahan terhadap apa yang saya rasa sekarang.. T_T

P/S : SEB BEK TADE PIC TGH NANGES ;P

ku ada kamu..

Di kala ku kehilangan
Di dalam kegelapan
Kau suluhkan sinar petunjuk
Di kala ku kesedihan
Kau ukirkan senyuman
Dengan penuh sabar memujuk

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Di kala aku tak pasti
Kau tampil dengan berani
Membimbing agar lebih yakin
Dan bila hidup penuh soalan
Kau berikan jawapan
Melengkap semua kekurangan

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Tidak mungkin diri ini mampu hidup tanpa doronganmu

Khas untuk seorang wanita yang mengandungkan saya selama 9 bulan, bertarung nyawa melahirkan saya pada pukul 3.30 ptg 3 september 1985, mendidik dan membesarkan saya dengan penuh kasih dan sayang tanpa jemu.. memanjakan saya setiap masa, melayan kerenah saya yang degil, manja dan mengada-ngada, menemani saya ketika suka dan duka, pendek kata dialah segalanya untuk saya dan dialah NYAWA saya.. tanpa dia TAK MUNGKIN saya akan dapat mengharungi hidup yang penuh onak dan duri ini.. Sebagai anak, kadangkala saya sering menyakiti hatinya, membuat dia menitiskan air mata.. namun, dia tetap teguh berdiri di sisi diri ini.. tak mungkin ada insan lain dapat memberi seperti apa yang dia beri pada saya.. saya sentiasa berharap agar dia merasa bahagia bersama saya, agar dia berasa bangga punya anak seperti saya.. jika boleh saya mahu sentiasa bersamanya selamanya.. namun, saya tahu.. satu hari nanti saya terpaksa berpisah dengannya kerana saya akan berkeluarga.. namun, tak bermaksud dia tidak bermakna.. seperti saya kata dia tetap adalah SEGALANYA~!!

P/S : dia itu mama saya ok.. bukan KAKAK saya. ;p ramai org kata kami mcm adik beradik ;p (sukalah tu mama ;p)



i love them

it was on 14th of may when we spend our time together~ its like looking back old times when we were together.. i miss every moment we spent together.. every tears we shared, every single jokes we made.. i miss illa's spontaneous joke and how she always treat me like a lil sis.. i miss sue's screaming calling my name, and how she cared for me, helping me in every single thing.. we did haf a fight sometimes but it wont be too long~ we love each other too much to ruin the friendship we had.. now were 25 and were still like before~ promise each other will meet up at least once a year to haf day out together.. only us.. and no one else.. thank you sue, illa for being my besties, my sisters!! i love u gurls so much!! (tetibe emo n nanges)







And so we talked all night about the rest of our lives

Where we're gonna be when we turn 25
I keep thinking times will never change
Keep on thinking things will always be the same
But when we leave this year we won't be coming back
No more hanging out cause we're on a different track
And if you got something that you need to say
You better say it right now cause you don't have another day
Cause we're moving on and we can't slow down
These memories are playing like a film without sound
And I keep thinking of that night in June
I didn't know much of love
But it came too soon
And there was me and you
And then we got real cool
Stay at home talking on the telephone with me
We'd get so excited, we'd get so scared
Laughing at our selves thinking life's not fair
And this is how it feels


As we go on
We remember
All the times we
Had together
And as our lives change
Come whatever
We will still be
Friends Forever

So if we get the big jobs
And we make the big money
When we look back now
Will our jokes still be funny ?
Will we still remember everything we learned in school ?
Still be trying to break every single rule
Will little brainy Bobby be the stockbroker man ?
Can we ever find a job that won't interfere with a tan ?
I keep, I keep thinking that it's not goodbye
Keep on thinking it's a time to fly
And this is how it feels


We will still be friends forever

Will we think about tomorrow like we think about now ?
Can we survive it out there ?
Can we make it somehow ?
I guess I thought that this would never end
And suddenly it's like we're women and men
Will the past be a shadow that will follow us 'round ?
Will these memories fade when I leave this town
I keep, I keep thinking that it's not goodbye
Keep on thinking it's a time to fly

meet the parents


with en.risik's mum :)


with en.risik


gelagat en.risik's dad, sis n niece


me with en. risik's family~ :)


saya dengan cekak minnie :)


saya lagi~~ :)


me n yasmin posing LADY GAGA hahahhah


well.. cter ni dah lama~ tapi nak cter gakk ;p tajuknya meet the parents tu seolah2 tak pernah jumpa la kannn tapii dah byk kali jumpa n hangout~ hahah dah dirisik pon.. hahah

its about few weeks ago~ lama dah.. i went to watch iron man2 with en. risik ngan his fren.. tanpa saya ketahui, en. risik plan nak dinner ngan family dia malam tu kat tony roma's midvalley~ (sungguh bijak en.risik tak btau yee) saya terkejut gak hahha segan.. after risik this is first time nak hangout.. SEGAN sket ;p

around 8 me n en risik beratur utk dptkan tempat~ 8 sumthing family en. risik sampai~ ehheheh and it was a relieved sebab dorg still sama~!! masih sporting especially his mum :) . I sat in between of en. risik n his mom~ heheh his mom siap nak tgkp gambar ngan i~ (malu i~ blushing ok!) hahahha dah kena usik lagi lah segan ;p pastu his mom suh i pose ngan en. risik dia nk tgkp pic us!! hahhahahah sporting giler kan?? (even time risik ritu his mum yang bersungguh nak i pose ngan dia)

then we all order kongsi2.. i kongsi salad ngan his kakak~ end up ktorg makan smua skali sharing!! besh2!! hhheheh after dinner, ktorg pegi i-city. his mum nak sgt pegi.. jem giler kot.. tapi we manage to get parking and tgkp2 pic.. paling sonok tgk gelagat anak buah dia yang posing sakan!! ktorg panggil dia LADY GAGA!! hahhaha

Lepas pi i-city kami balik... his mum naik kete en.risik teman ktorg.. hehe takut mama i bising hantar anak org kul 1 pagi!! hahaha it was a fun2 day~ its been ages since i had a family gath like this~ thanks to en.risik's family!!!XOXO

Shahir Juara!! YEAY!! thanks en. sayang






Last weekend, i went to final concert AF with en. sayang.. heheheh suprisingly he willing to accompany me ;p hahha of coz dengan paksaan dan ugutan ;p hahahhaha *evil laugh* inilah dinamakan cinta~~ kan syg??? ;p yang buat lagi besh, en. sayang sanggup memakai baju SHAHIR FC~!! hahhaha sungguh terharu dengan pengorbanan en . sayang !! LOVE U SAYANG!! hehhehe

Well, en. sayang picked me up around 3.45pm and we trus ke bukit jalil utk ke booth SHAHIR FC.. ternyata booth SHAHIR FC paling meriah!! the theme color is blue~ hehhe I bought goodie bag shahir yang ada isi barangan n payung for RM 30 and T-shirt 2 pasang for RM 25 each.. berbaloi la, t-shirt pakai.. payung pun leh guna, bag also.. so tak rasa membazir..

sementara menanti pukul 730, ktorg pun lepak2 kat booth and tgk aksi2 stunt dari modenas~ mmg gempak coz of one girl yang buat aksi stunt mcm guys!! kalau guys i tak heran sgt! hahah then after that, music poco-poco dipasang dannnnn apa lagi~ MENARILAAA hahha en. sayang hanya memerhati sambil menjadi photographer~ hahah apa.. ingat artis je org tangkap gambar?? i pun ada org nak tangkap gambar tau!! hahah

after that, ktorg jalan2 tgk performance rockabola by artis2 astro n previous af punya budak... masa nak abis.. i dgn harapan menggunung AKIM AF7 ada.. tapi malangnya dia dah takdeee :( baru ingat dpt tgkp pic lagiiiii uwaaaa dpt la jumpa n salan farish, aishah,edlin, zahid dll.. tetiba ada ADAM AF2~ terus panggil dia.. dia dgn sporting posing tangkp pic bersama~ hehehadam pun bolehlaaaa hahaha

pastu, ada pertandingan, en. sayang tolak2 suh naik pentas tapi saya ni pemalu yang amat.. tamau pegiii bila dh tau hadiah besh br nyesal~ hahah pastu kul 730 kami dh mula beratur sebab kami dpt tiket upper tier so ingat ramai~ en.sayang asik tarikkk je.. (dia penyabar, tp gf dia ni tak sabar) tak bagi himpit2~ dan mmg en.sayang selalu betul.. byk je seat kosong~ (tak pasal2 kne perli ngan en. sayang ;P)

seriously tgk live sgt besh WALAUPUN ktorg duk upper tier~ we still enjoy the show ESPECIALLY SHAHIR N ADIRA!! DAUS N IWAN not bad but NOT maulana!! boring.. boringg hahah saya dengan bersemangat menjerit2 macam org giler~ hahha setiap kali nama shahir je jerit mcm nak terkeluar anak tekak!! Bila shahir nyanyi~ audiens smua nyanyi!! suara shahir pun blend in skali ngan kami!! dah mmg macam KONSERT SHAHIR!! betapa hebatnya penangan shahir!! hahaha adia pun besh giler!! lagi2 lagu single baru dia~

time shahir siumumkan menang ktorg smua berdiri menjerit kegembiraan!! besh2 pastu me n en sayang trus turun masuk arena tapi tak sempat nak amek gambar ngan shahir~ last2 amek gambar dengan kereta shahir pun jadilaaa. pastu ktorg terus balikkk..

on da way balik tu, saya mula2 tak percaya tapi setelah saya dgr betul guess what???? en. sayang bersiul LAGU SHAHIR!!! mak ai!!!! hebat betul pengaruh shahir hahah dia kata shahir punya lagu besh! hahhaa tapi kesian en. sayang.. di bwk kete mengantuk2.. dia bwk laju utk hilang ngantuk.. balik je sampai umah dia trus tdo~

Apa2 pun enjoy sgt tgk final konsert AF dengan en. sayang.. kepada en. sayang~ tewrima kasih kerana menemani saya~ SAYA SAYANG AWAK!! saya minat je SHAHIR tapi saya sayang SYAMSUL saya ;p

Wednesday, May 19, 2010

Dulu Akim Sekarang Shahir

Akademi Fantasia ni dah 8 tahun~ tahun demi tahun i follow start2 musim slalu kata alaa tak minat la..tak besh laa haha tapi last2 sangkut gak~ tapit sampai AF8 tetap melekat gak tgk~ kalau nak diikutkan minat..

AF1 -minat khai tapi tak vote pun
AF2-minat adam tak vote gak tapi sokong dengan bandangan
AF3-minat Felix tapi tak giler sgt (mama yg suka giler mawi!)
AF4-bIASA2 JE
AF5-suka ebi n candy~ biasa2 lagi
AF6-MMG SUKA GILER NGAN STACY! tapi tak vote
AF7- Haaa ni mmg suke giler!! die hard fan AKIM!! ni vote!!! haha
AF8-sHAHIR N ADIRA tapi vote shahir


Dulu time AF7, adalah time mmg gigih mengundi~ segala telepon kat umah ni guna untuk undi akim!! hahaa sikit2 akim! tgk diari pun akim, dload smua video persembahan akim, lagu akim, pic akim~



dengan dak kentang(akim)



Skarang... AF8 NI... Shahir lah pulak!! haahhani buka cerita pasal AF ni sebab weekend ni Konsert Final AF8 akan berlangsung~ andddd i got 2 free tix under SHAHIR FC utk tgk!! YEAYYYY!!!

Untuk AF8 ni my vote is for Shahir!! kalau ikut minat, minat adira gak.. tapi my vote goes to shahir..hahah at first tak nampak sgt si shahir ni sebab dia tak menonjol.. iwan yang nampak sgt menonjol~ tp start konsert dia nyanyi lagu ziana zain tu shahir punya suara jantan sudah mula memikat hatiku~ hahaha nak pulak dia dpt lagu TIARA which was my fave song ever!! hahah but too bad shahir terkeluar!!

Bila dengar ada AF MASUK teruslah me n my mom gigh mengundi shahir walaupun kalau kami tak undi, kompem2 dia yg masuk sebab vote giler tinggi! hahaha

mula2 nak adira juara sebab suara dia mmg power!! tapi di sudut hati ni terpikir nak shahir juara~ adira no 2 pun ok~ heheh kter tgk nnti~



Tuesday, May 18, 2010

kids!

I LOVE KIDS!! sgt!!! i watch adamaya pown bcoz of amani @ mia sara nasuha~ OMG! she is so adorable n cute!! wish one day kalau i ada anak cute macam dia!! hahaha

kids are like arghhhh cannot even express it in words.. Allah knows how much i love them! (nampak sgt tak sbr nak baby!)

last week went to ijan's hse for makan2.. jumpa ngan anak2 ija amal n sara! both of them cam dh kurus sket tapi still cute.. sayang kata sara lawa~ n of coz my lil bf amal sgt encem!! dia peluh pun aku bau wangi kot!! cute habis~ pastu jumpa ammar anak nad yang mmg cute +encem+suka gelak!! (sgt salute baby kecik2 dah pandai gelak.. his pic smua lawa sebab he's smiling n laughing)

bile tgk baby2 ni trus teringat najwa sufiyyah! my lil cuz yang tersangatlah comel (macam cuz dia ni gak) hahaha pipi gebu yang melayut~ ohhh noooo rasa nak balik muar sekarang!!

ok2 skang i am crazy about kids!nak! nak!



!
ni najwa sufiyyah~ my cuz~ omg pipi dia!! sgt cute kan!



again~ najwa sufiyyah tgh gelak!! geram!



ni sara aulia cute kan muncung dia



ni bf saya amal~ hehe adik si sara :)




ni ammar~ si kicit yang pandai gelak! adorable kan>?




ni nasry fadly~ nama dia sempena nama pemain bola arsenal. ayah dia minat arsenal




ni fabry fadly, abang nasry, tp ni time fabry kicit skang dah tembam



ni pula nisya~ tgk rambut dia!! lawa! pemalu ni



ni alia~ sekali pandang mcm baby boy~ rambut dia terpacak! haha pipi tu minta digomol!



ni anak buah en. sayang saya, yasmin malihah~ sgt bijak n cute! she called me makcik eika!



mia sara nasuha~ she's so adorable~ she's the reason i watch adamaya




cute sgt!!!


Monday, May 17, 2010

You Took My Heart Away






Staring at the moon so blue
Turning all my thoughts to you
I was without hopes or dreams
Tried to dull an inner scream
But you saw me through

Walking on a path of air
See your faces everywhere
As you melt this heart of stone
You take my hand to guide me home and now
I'm in love

You took my heart away
When my whole world was gray
You gave me everything

And a little bit more
And when it's cold at night
And you sleep by my side
You become the meaning of my life

Living in a world so cold
You are there to warm my soul
You came to mend a broken heart
You gave my life a brand new start and now
I'm in love

Holding your hand
I won't fear tommorrow
Here where we stand
We'll never be alone

Monday, May 3, 2010

engagement dress

told ya that i will update on the engagement dress rite~~ well. actually bought pinkish italian lace with silver silk.. keep on searching for tailor, disebabkan ada batu, so almost smua tailor charge mahal~ hehhe (padan muka i) dahlah bought the kain pun dah mahal~ :( sokayyyyy then drop by one of my fren boutique (keyra mansor), tailoring dia dari bandung kot.. so decided to hantar kat dia.. still waiting for her to come take the measurement...





ni kainnya!! heheh


nak jadi citer.. last week, me, my mom n my bro pegi lah hantar baju yang my mom beli utk my bro n my dad untuk my e-day (kain dorg sama mahal ngan kain i ok! ish3) mom decided our family will wear dark grey (eventho atok dah ckp tamau ;p) pas hantar tu kami pun gatal la sgt pergi berjalan2 di SACC mall dan menyinggah2 di butik2 kat area situ.. went to qamilla boutique, ada satu baju ni~~ LAWA!! tapiiiii PUTIH!! RM 899 chiffon la.. siap perincian.. hmmmm pastu mama pun round2 tempat baju lelaki berkenan dengan bj melayu light pink~ and worth it gak RM 350..

setelah minta tlg org di butik tu carikan if ada kaler pink utk baju i nak td, (walhal kain dah beli kot!) kami pun GATAL lagi jalan n masuk k SALIKIN SIDEK~ plan nak tgk2 je takut gak nak tanya takut ribu riban kang cam nak kawen lak! saja la i pun tanya kalau nak hantar upah jahit kain lace i dia charge brape.. dia kata RM 850 sebab ada batu.. i pun kecewaaa sebab agak mahal kot.. campur duit kain RM 1000++ baik beli designer punya baju tambah duit papa sket :P ( TAMAK!!)

Di sudut satu lagi,mama as USUAL akan pandang baju pada patung dulu~ terus mama cakap " eika.. lawanya baju ni" referring to baju dark grey dengan perincian pada patung tersebut.. pastu saya pun GATAL mulut tanya.. "how much will this cost me ya?" and the tailor said siap smua only cost me RM 780!! I was like OMG!!! kenapalah i tak dtg sini earlier!!!!! HMPH!!!

Mama dengan mata yang bersinar2 memandang ke arah saya dengan senyuman yag sangat difahami.. i was like... maaaa enoughhh... i dun haf more money to spent.. dannnnn mama dengan baik hatinya kata.. " mama sponsor rm 500 the rest u pay" saya dah mula tergugat.. DAN MEMANG TERGUGAT!! terus setuju kot!!! hahah so.. trus amek measurement and we minta kaler baby pink~~ *weee*

LEPAS TU!! belum habis lagi.... mama pun tetibe tanya.. kalau baju leaki siap u charge bape.. dia kata RM 380!! dannn * boom*!! terus measure adik!! ( SAPA NAK TUNANG NI??? SAPA???) terus tukar tema family pakai light pink boleh tak???? (kalau lah i bawak my mom pi rizman ruzaini ke.. rizalman keee mesti besh kan?? untung2 dapat selai- mama kalah bab baju2 ni!! TAKPE BAJU NIKAH!!! YES!) hahahhaha dan tailor kat salikin tu mmg baik, dia kata sebab i first time kat situ dia akan tambah diamonds pada perincian i tu supaya nampak mewah!!! SUKA!!


Fitting session will be on 31st mei!! tak sabar!! by the way, dia buat selendang skali chiffon RM 250 tapi i tak amek coz dah ada veil hehe.. we'll see how the dress~~ sekarang nak diet!!!!

Pengajarannya: pasni bawak mama pi butik designers~ (rizman ruzaini, cosry n rizalman in mind)~