eikarycka

eikarycka

L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

engagement

Daisypath Anniversary tickers

Monday, May 3, 2010

engagement dress

told ya that i will update on the engagement dress rite~~ well. actually bought pinkish italian lace with silver silk.. keep on searching for tailor, disebabkan ada batu, so almost smua tailor charge mahal~ hehhe (padan muka i) dahlah bought the kain pun dah mahal~ :( sokayyyyy then drop by one of my fren boutique (keyra mansor), tailoring dia dari bandung kot.. so decided to hantar kat dia.. still waiting for her to come take the measurement...





ni kainnya!! heheh


nak jadi citer.. last week, me, my mom n my bro pegi lah hantar baju yang my mom beli utk my bro n my dad untuk my e-day (kain dorg sama mahal ngan kain i ok! ish3) mom decided our family will wear dark grey (eventho atok dah ckp tamau ;p) pas hantar tu kami pun gatal la sgt pergi berjalan2 di SACC mall dan menyinggah2 di butik2 kat area situ.. went to qamilla boutique, ada satu baju ni~~ LAWA!! tapiiiii PUTIH!! RM 899 chiffon la.. siap perincian.. hmmmm pastu mama pun round2 tempat baju lelaki berkenan dengan bj melayu light pink~ and worth it gak RM 350..

setelah minta tlg org di butik tu carikan if ada kaler pink utk baju i nak td, (walhal kain dah beli kot!) kami pun GATAL lagi jalan n masuk k SALIKIN SIDEK~ plan nak tgk2 je takut gak nak tanya takut ribu riban kang cam nak kawen lak! saja la i pun tanya kalau nak hantar upah jahit kain lace i dia charge brape.. dia kata RM 850 sebab ada batu.. i pun kecewaaa sebab agak mahal kot.. campur duit kain RM 1000++ baik beli designer punya baju tambah duit papa sket :P ( TAMAK!!)

Di sudut satu lagi,mama as USUAL akan pandang baju pada patung dulu~ terus mama cakap " eika.. lawanya baju ni" referring to baju dark grey dengan perincian pada patung tersebut.. pastu saya pun GATAL mulut tanya.. "how much will this cost me ya?" and the tailor said siap smua only cost me RM 780!! I was like OMG!!! kenapalah i tak dtg sini earlier!!!!! HMPH!!!

Mama dengan mata yang bersinar2 memandang ke arah saya dengan senyuman yag sangat difahami.. i was like... maaaa enoughhh... i dun haf more money to spent.. dannnnn mama dengan baik hatinya kata.. " mama sponsor rm 500 the rest u pay" saya dah mula tergugat.. DAN MEMANG TERGUGAT!! terus setuju kot!!! hahah so.. trus amek measurement and we minta kaler baby pink~~ *weee*

LEPAS TU!! belum habis lagi.... mama pun tetibe tanya.. kalau baju leaki siap u charge bape.. dia kata RM 380!! dannn * boom*!! terus measure adik!! ( SAPA NAK TUNANG NI??? SAPA???) terus tukar tema family pakai light pink boleh tak???? (kalau lah i bawak my mom pi rizman ruzaini ke.. rizalman keee mesti besh kan?? untung2 dapat selai- mama kalah bab baju2 ni!! TAKPE BAJU NIKAH!!! YES!) hahahhaha dan tailor kat salikin tu mmg baik, dia kata sebab i first time kat situ dia akan tambah diamonds pada perincian i tu supaya nampak mewah!!! SUKA!!


Fitting session will be on 31st mei!! tak sabar!! by the way, dia buat selendang skali chiffon RM 250 tapi i tak amek coz dah ada veil hehe.. we'll see how the dress~~ sekarang nak diet!!!!

Pengajarannya: pasni bawak mama pi butik designers~ (rizman ruzaini, cosry n rizalman in mind)~

1 comment:

Hannah said...

waaa...babe...dh beli bj tunang?me likey~~~~
congrates babe..xsbr i ni..so we all kena pki pink gak ker?hehe...

btw,ni blog bru i dear...www.piecesofhannah.blogspot.com