eikarycka

eikarycka

L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

engagement

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, June 22, 2010

37 days!

ye.. yee.. 38 hari je lagi nak ke 31 Julai 2010.. hari yang ditunggu2~ hari sayang jadi tua!! hahah no..no..no.. hari itu ialah e-day saya ngan en.risik.. perghhh rasa macam lambat tapi biler tgk schedule kerja sendiri, baru perasan yang bulan july ni akan pack nak mampos!! mari kita lihat jadual saya

6-8 Julai : Visit ke Alam Terengganu
10 Julai : Kenduri anak shy
12-15 Julai : tentative untuk kursus KPT (tunggu keputusan dpt ke tak)
14 & 21 Julai : tentative meeting ISM dan bengkel ISM/LJBM
19-22 Julai :tentative untuk kursus KPT (tunggu keputusan dpt ke tak)
12-23 Julai : mana2 time free kene plan meeting with DCA!
27-28 Julai : visit ke PJCAD ( musnah harapan nak cuti lama)
2-4 Ogos 2010: visit perda-tech, penang ( saja nak masukkan haha see.. lepas event pun pack!)


* ni belum masuk meeting MJS/MJA nak kene bentang paper lagi!!


Amcam?? besh tak jadual saya bulan ni!! mampos guee!! Preparation dah ada tapi menjadi kelam kabut sebab takleh nak cuti awal.. plan nak cuti seminggi start 26 hb sebab nak setel macam2 tapi end up cuti 29 hb!! adoiiiiiiii pas event pun takleh cuti! sebab ada keje :(

untuk preparation meh kter tgk apa yg dah setel (semua pun belum!)

baju : zakri from salikin suh dtg fitting semalam tapi tak sempat so, fitting lusa dia bagi tawaran hebat untuk buatkan selendang for a very good price! thanks zakri! baju papa n adik dah siap!- THEME : PINK!

katering + canopy : mama dah book kat sajian D-hidang follow up payment ( they said bayar julai)+THEME= PINK+SILVER

hantaran +mini cake + hand bouquet: semalam dah jumpa nurul from nurularbeecreation untuk discuss design.. hantar barang on 19/20 julai and ambil on 30 julai malam at 9.00 pm. THEME= PINK+WHITE (ROSES)+ PUMPKIN CAGE +WHITE ROSES HANDBOUQUET

Official Photographer : sayang said dah booked amir from rcstewdeolab (a friend of ours) cuma tinggal nak discuss je

make-up + dais + Bju melayu sayang: booked at zaifie zainal creation THEME : PINKISH (up to her to do it)BAJU MELAYU SILVER SONGKET PINK

Door gift : tak decide lagi!! :(


see.. told ya! satu mende pun tak settle :( runsing2!!

Thursday, June 17, 2010

How We Met ~


Hmm.. tetibe mode jiwang.. hahaha sebab tadi en sayang msg2 sweet2~ so tetibe rasa nak cerite how we met.. chewah!! haha

Well.. the first time we met was way back in the middle of 2003. We were in the same matriculation.. KMPK was the place where we got to know each other.. I was actually being introduced by my schoolmate to en. sayang's roomate- imran.. Actually, my schoolmate (secondary school-form3) satu skolah ngan imran n sayang.. it happen biler dak2 ni pindah MRSM Lenggong.. So, they kenalkan me to imran n haz at that point of time.. Bila kenal Imran, of coz la TERberkenalan dengan RICO a.k.a en. sayang saya.. hahha at that time baru tahu yang dia dah kenal saya masa skolah sebab memberku yang satu skolah ngan dorg (zafry) slalu col saya time kat MRSM dulu~ n slalu tunjuk gambar2 ktorg time kecik2~ hahah.

Mula2 kenal ingat en. sayang ni sgtlah sombong.. al-maklumlah.. muka ganas.. ada parut kat tepi mata.. botak... masam lak tu.. ala2 gangster u!! sumpah i mmg tak berani nak tegur! First time selisih sebelah2 kat dewan tak tegur pun! hahah kat library pun! (tapi.. rupa2nya dalam hati ada taman u!!)haha pastu nak jadi cter.. one day tu, imp ajak lepak study kat library... n he said rico (en.sayang) ada.. Masa tu sumpah takut! siap cakap ngan imp, tapi imp kata rico baik.. baik gile..

so, dgn berat hati dan risau dan takut, pergilah saya, kazen saya n farah (kawan saya) ke library to join them.. dan nak jadi cerita lagi..... i sat in between imp n rico!! adehhh kan dah kata tamau duk sebelah ricooo ( sebab kononya dia garang) hahaha pastu, tgh2 study tetibe en sayang saya tu bersin!! dgn serius dia kata "sapalah yg pakai perfume kuat giler ni!" pergh!! kecut perut saya! sebab saya pakai perfume mmg kalau boleh nak curah satu botol! haha seb bek farah ckp, dia punya perfume tumpah! hahaha

itu kali pertama we hang out.. heheh then, from time to time we ended up being fren biler dah mula contact2 guna phne.. farah tlg dptkan no en sayang sebab ada sorang kawan rapat saya minat kat en sayang (bukan saya k ) dh dpt no, me n farah saja kaco2 wat mc.. sampailah en sayang dapat no. saya.. heheh dari situ ktorg mula jadi kawan..

untuk pengetahuan, en sayang saya ni pemain basketball~ haha n saya n geng mmg suka main basketball, so biler tournament mesti kami masuk dan kalau guys main basket MESTI kami jadi pnonton!! en sayang saya sgt hebat! dia lari laju giler!! haha tapi time tu saya tak minat dia.. saya minat org lain ;p hahah kawan saya yang minat dia..

selama kawan ngan dia, dia ni baik.. even dia tahu saya minat org lain!! (siap bg encouragement! baik kan? )en. sayang jadi rapat ngan saya by the end of semester.. slalu borak.. calling2.. sampai dia sendiri kata dia tak tau biler masa dia jatuh hati kat saya.. saya masih suka org lain time tu..saya tak pernah tahu yang diri saya diperhatikan oleh en sayang.. dia kata slalu tgk saya jalan terkedek2 n asek menepek manja ngan zara.. biler cter balik malu gak :p

biler tamat pengajian di matriks, en sayang masih contact saya.. time cuti tunggu result almost everyday he called.. eh jap EVERYDAY kot!! sehari atleast 2-3 kali! hahah sampailah one day tu.. pagi kul 3 ke 4.. (nak tahu ask en sayang sebab saya lupa!! sowie sayang!) bape hb tah ( ampun!) we decided to give us a chance to be in relationship.. but tamau heboh2 sapa tau, tau lah.. tapi.. rasa bersalah sebab my fren sgt suka en sayang.. tapi en sayang yakinkan saya utk terima dia.. sapa yang tak timbul rasa sayang biler ada org ambil berat tentang kita, sentiasa dengar luahan rasa kter.. sentiasa di sisi tika suka dan duka.. serius! tak pernah ada lelaki pernah treat saya mcm tu.. saya nanges dia dengar n pujuk, saya marah dia pujuk, saya gelak dia gelak.. makin hari rasa sayang sebagai kawan mestilah bertukar lebih dari itu!

mungkin jodoh dan rezeki, kami dapat melanjutkan pelajaran di universiti yang sama iaitu UTM, Skudai.. dia dalam bidang Kejuruteraan Awam dan saya dalam bidang Sains Kimia Industri.. Ku sangka panas hingga ke petang, rupanya hujan di tghari.. selepas hampir 6-7 bulan menyemai cinta ( ayat puitis siot!) we got into a silent fight.. why silent? masing2 tamau berterus terang n bincang apa problem in our relationship! i ended up minta break n dia ok with it.. but.. after 5 days, he ask to be back together, i dont want! ego menyelubungi diri...

Masa berlalu.. setiap semester en sayang tak pernah penat dan tak pernah berhenti berusaha untuk memujuk saya kembali padanya.. saya tetap degil dengan keputusan saya.. tak tahu kenapa.. ramai lelaki yang saja jumpa dan berkawan namun tiada yang serius.. sehingga lah semasa saya pada semester 5 kami mula rancak in contact.. boleh kata hari2.. ym la.. call la.. sms laa.. my best fren, sue n illa slalu nasihat especially sue slalu encourage saya cuba buka pintu hati utk en sayang.. dan Alhamdulillah berkat kesabaran en. sayang, rasa sayang dtg semula ( actually rasa sayang tu tak pernah luput sejak dulu lagi.. mungkin takut untuk mencuba sekali lagi)..

Tanggal 27/12/2006 pada pukul 4 lebih (petang) we decided to get back together.. YEAY!! ;p bersambunglah percintaan kami yang putus setengah jalan.. minggu pertama merupakan minggu yang sgt susah utk kami.. hati saya rasa takut.. minda berfikir samada betul ke keputusan saya untuk kembali bersama dan punya komitmen sebagai kekasih... sian en sayang time tu.. akhirnya hati ini tetap utk dia.. Alhamdulillah..

Sekarang..lebih kurang 7 tahun kami kenal, hampir 4 tahun bercinta..we go through ups and downs together.. we fight, we scream to each other, we cried mcm2 lagi la ..we are soon to be engage! 31st July 2010 ( sayang's 25th bday) is our engagement day~ n insyaAllah.. tahun depan kawen!! AMINNN...

En. Sayang, thank u for everything! terima kasih kerana menerima diri baby seadanya ..I LOVE U SO MUCH! moga Allah panjangkan jodoh kita hingga ke akhir hayat.. amin..

tekanan!!

tadi mode angan2 sungguh besh sekarang mode tekanan!! OMG!! i a so stress out!! rasa nak nanges.. huhuhu dengan wang claim ribu riban yang belum dpt hingga tarikh visit utk kerja yang tak ditetapkan! OMG!!!!!!!!! why JULY!! WHY!! Huuhu help! i cant take it anymoreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee tolongla jgn ada benda2 lain lagiii cukuplah 3-4 benda yang nak jadi time JULY yang tatau nak plan cane

Wednesday, June 16, 2010

angan2

awww!! been bz lately~~ tensi smua adaaaaa huhuh 31st july is just 1 month plus lagi~ preparation masih tak siap2 lagi~ hahah biler time nak cuti, time tu lah ada visit, ada kerja~ TENSION ok!! :( my e-dress still pending~ so does my dad's n my bro's.. haiyaaaa!! my hantaran still tak pi consult lagi~ potographer pun sayang tak book lagi~!!! hahah yang dah ready cumalah barang2 nak bagi to my soon to be fiance~!! pheww!! penat cari songket n baju melayu dia! hahah

Last 2 weeks his mom n my mom did their first discussion on the e-day such as, how many guest, what time, hantaran n also wang hantaran~ we decided to do the event at 11 am (start ye) and with 100 guest (50-50) hantaran is 7-9 but his mom said they'll probably give more than 7 but pihak perempuan tak payah tambah.. phewww hehehe then they talk bout tepak sireh n sireh junjung.. they will give us tepak sireh n told us to ambil isi tepak tu (a bit money n manisan) n ganti ngan manisan also.. we have no idea bout this~ thanks to his mom for telling us! hhehhe and they decided the wang hantaran will be RM ??? rahsia... ahahaha

owh by the way me n en risik was there during the discussion ok!! giler sporting mak2 skarang~ leh borak2 skali! hahaha siap tanya ktorg lagi mcm2 pendapat! bes2~ hahaha cuma lupa nak decide on bila nak langsung~ his mom said there will be 2nd discussion and plan nak buat kat PD sambil holiday!! hehehehe

me n my mom already decide on solemnization n reception theme!! can u beleive it? my dad tak terkecuali!! siap berangan2 dah~ hahahah he ask me to do kale ala2 kale nescafe.. hahah my mom pun suka kale tu for my reception~ (actually dorg decide dorg nak pakai bj kale apa) haihh ni sapa yang nak kawen ni?? tapi.. maybe its going to be grey n white or i dunno~~ sebab mama dah beli kain utk diorang dark grey! hahahhahah mama nak buat english style where i'll be wearing long dress while sayang will be wearing tux! haha my adik pun sebuk nak pakai tux.. let him be. he is super excited kot! hahah and there will be a pair of lil cuz that will act as me n sayang time kecik wearing dress n tux also~!! hahah adni kompem will be sayang waktu kecik!! (sebab dua2 botak!) syuhada maybe jadi saya waktu kecik sebab dua2 tembam! haha

then papa said nak ada tarian zapin budak2 kecik.. papa ask whether nak ada kompang~ i said no!! mesti lah nak lagu2 cinta (papa buat muka nyampah tgk anak dia gatal n gedik) hahaha so they agree with it..

for solemnization it is going to be white n tiffany blue! hahah dah beli pun baju! haha mama ku meletup ngan baju chiffon beaded dia yang i berkenan!! my baju nak wat simple jeee white chiffon and tiffany blue patch n beaded.. n we plan to send it to rizman ruzaini~!! heheheh my all time fave designer! rizalman i tak mampu u!!

ok angan2 dah tinggi ni~ takut kang terjatuh katil lak hahah angan2 mode harus diganti dengan kerja mode~ daaaaaaaaaaaa~

Monday, June 14, 2010

kerana SHAHIR

hahaha tajuk memang tah pape~ hmm dah hampir sebulan since 22nd may 2010 which is final concert AF8.. tapi demam shahir masih melanda saya n mama~ hahaha everyday cter shahir mesti follow.. pastu tak pernah miss any programme kat tv yang ada shahir!! siap ulang tayang k! hahahah well these aresome pics taken during the final concert.. baru dpt from encik sayang~

p/s : en sayang post kat twitter dia yang dia view shahir's performance kat youtube.. and he said its my fault.. hahahahah yeahhhh riteee is it dear???










Monday, June 7, 2010

2 weeks without internet!

OMG!! 2 weeks is like 2 yers ok!! hahahha ni semua sebab my mom n adik apply for the free notebook ngan tm so kene tukar line phoneee pastu tuka no phone rumah!! (berbelas ke berpuluh tahun kot pakai no tu!) adehhhhhhh pastu kene lah tunggu internet di pasang HARI INI!! finally!!! yeyyyyy!! giler rindu FACEBOOK! hhahhha tatau apa cter dah~ hahah the best part is........... I GOT NEW NOTEBOOK!! DOUBLE YEAYYY not from TM! but special from en sayang!! SURPRISE!! hahha mmg surprise gileee!! thanks en sayang!!! muahx2!! ni yang DOUBLE, TRIPLE SAYANG!! heheheh tak sbr nak tunggu ptg ni nak amek notebook baru n nak online malam ni!!! YEAYYYYYYYY

Owhhh sapa2 ada tak online shopping blog baju baby yang branded?? huhuh nak beli dress for my lil cuz!!!

Wednesday, June 2, 2010

Songs list for Wedd (OST)

Banyak giler~ pilih mana yang berkenan~ :)

You Took My Heart Away - MLTR
I'M Yours- Jason Mraz
Lucky-Jason Mraz feat Colbie Calliat
You and I Both- Jason Mraz
You Found Me- The Fray
Yang Terindah- Dakmie
With you- Chris Brown
More Than Forever-KRU
For You- KRU
Anugerah Terindah Yang Pernah Kumiliki- Sheila On 7
Cinta Dalam Hati-Ungu
Ku Ada Kamu- Adira
When I Look At You- Miley Cyrus
Thank God I Found You- Mariah Carey n Boyz II Men
Wonderful Tonight
When You Tell Me That You Love Me- Diana Ross
Kaulah Segalanya-Ruth Sahanaya
When I Fall In Love
My Valentine
Sempurna- Andra and The Backbone
Nothing's Gonna Change My Love For You- George Benson
I Want To Spend My Lifetime Loving You- Marc Anthony n Tina Arena
Everything I Do, I Do It For You- Bryan Adams
One Sweet Day- Mariah Carey n Boys II Men
My Baby You-Marc Anthony
Mencintaimu-Kris Dayanti
If You Only Knew- Gil Feat The Moffatts
Sampai Menutup Mata- Acha Septriasa
My Heart- Acha n Irwansyah
2 Become 1- Spice Girls
Tercipta Untukku- Ungu
Because Of You- 98 Degrees
Falling In Love With You
Cant Take My Eyes Of You- Andy Williams
Love Story THeme Where Do I Begin- Andy Williams
Greatest Love Of All- Whitney Houston
Endless Love- Lionel Richie n Diana Ross
Paint My Love- Michael Learns To Rock
Lagu Kita- Aizat
Susun Silangkata- Aizat
You're My Everything- Santa Esmeralda
I'll Be-Edwin Mccain
My Love- Westlife
Meet Me Halfway- B;ack Eyed Peas
Cintaku Terakhir-Duta
The Journey -911
Aku Cinta Padamu- Siti Nurhaliza
Buat Aku Tersenyum-Sheila On 7
Cinta Adam Dan Hawa- Misha Omar
In Love With You
Truly-Lionel Richie
Tonight I Celebrate My Love For You
Truly Madly Deeply-Savage Garden
Aku dan Dirimu- Bunga Cinta Lestari n Ari Lasso
This I Promise You- N Sync
I'll Go Anywhere For You- BackStreet Boys
Rocket- Yuna
Ku Katakan Dengan Indah- Yuna
Cinta Antara Kita- Duta feat Baizura Kahar
A Whole New World
First Love- Utada Hikaru
Falling Slowly- Gren Hansard and Marketa Irglova
Two is Better Than one - Boys Like Girl feat Taylor Swift
All My Life- Kc n Jojo
I Swear- All For One
You Light Up My Life
L.O.V.E- Olivia Ong
Way Back In Love
Cinta Sempurna- Yuna
Deeper Conversation-Yuna
I Live My Life For You- Air Supply
Jatuh- Adam
Inilah Cinta- Akim
Kau Dan Aku- Akim dan Mila
Warisan Wanita Terakhir-Teacher's pet
Because You Love Me- Celine Dion
Dua- KRU
Dihatimu- KRU
Girl Of My Dreams-The Moffatts
The Day We Find Love- 911
Benar-Benar- Adam
Untukmu-KRU
Everytime -A1
Nobody- Wonder Girls
Take Me To Your Heart-Michael Learns To Rock
Iw Wanna Hold Your Hands- The Beatles
Bila April- Fazley
My All- Mariah Carey
I Do( Cherish You) -98 Degrees
Apa Saja- KRU
My Life Would Suck Without You- Kelly Clarkson
Sampai-KRU
You & Me- Lifehouse
1,2,3,4 - plain White T's
Dealova - Once
Kaulah Segalanya - Hazrul nizam
Permata untuk Isteri- Kopratasa
Perlu kamu- Ajai & Kris Dayanti
Terima Kasih Cinta- Afgan
If You're Not The One- Daniel Bedingfield
Sampai Syurga- Faizal tahir
Ayat-Ayat Cinta- Rossa
My Only One- Mocca
Terlalu Cinta- Rossa
You're Still The One- Shania Twain
Unintended- Muse
Fall For You- Seconhand Serenade
Anywhere For You- Baackstreet Boys
My Boo- Usher feat Alicia Keys
The Reason- Hoobastank
V.I.P- Iwan AF8
Nadiku- Sabhi Sadhi
You Belong With me- Taylor Swift
Larut- Dewa
Satu- Dewa
Ku Ingin kamu- Romance
Kau Dan Aku- Aizat
Until The Time Is Through- Five
Im With you-Avril lavigne
Suga-Suga- Baby Bash feat Frankie J
How Deep Is Your Love- Bee Gees
Crazy in Love- Beyonce and Jay Z
My Heart Will Go on- Celine Dion
I Dont Wanna Miss A Thing-Aerosmith
Ada Cinta- Acha & irwansyah
Ada Untukmu- Nubhan