eikarycka

eikarycka

L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

engagement

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, August 26, 2010

gigih men'survey'

Last 2 weeks my soon to be Mother In Law datang menyinggah ke rumah utk bincang date nikah n kawen.. haha mesti pelik kan.. nape tak ckp time tunang?? actually time tunang dh bincang, tapi sebab masing2 bincang tak tgk kalendar jadi benda tu tak officially confirm.. pihak lelaki suggest 30/9/2011 tapi tah macamana our side dgr lain kot? tetibe nak kawen 10/9/2011 sedangkan time tu 7 hari raya! mak ai bior benar!! tu lah his mom dtg balik bincang ngan my mom.. so we decided 30/9/2011 solemnization 1/10/2011 my reception and 2/10/2011 his reception..

By the way, i've been told by my fiance n his mom that mr fiance's dad actually nak nikahkan ktorg 1/1/2011 tapi his mom tamau rush sgt..( i pun rasa tonggang terbalik kot i nnti!) heheh pheww!! punyalah excited, his side dah book dewan!!!MY SIDE?? dewan pun tak survey! hahahah

cter pasal survey, i ni hari2 lah dok mengadap komputer duk survey pelamin,photographer bagai.. walhal kawen lambat lagi.. setahun lebih kot tapi runsing memanjang! tak dpt dibayangkan bride-to-be yang tinggal beberapa bulan! saya ni org yang takleh tension, biler tension mulalah urat tegang, muka jerawat bagai.. mengada!! haha theme color pun dh buat i runsinginikan yng lain2!! mr fiance lak jenis relax memanjang.. dia lah yang memujuk saya relax.. thanks syg! >.< tu sebab saya nak kawen ngan awak ! *gatal*

so panjang kata.. aktiviti survey ni akan dijalankan sehingga akhir tahun sebelum i betul2 decide sebab aktiviti berjumpa vendor n booking akan dimulakan seawal 1/1/2011!! (semangat konon!)

nnti sambil survey2 leh share2 info :)


ni lah my soon to be MIL - harap maaf gambar hanya sebagai hiasan suke suki :P

Thursday, August 5, 2010

my e-day..

alhamdulillah~ my e-day went well... i am satisfied with everything! the pelamin, hantaran, foods, flowers,make-up, baju, photoghrapher and semua!!! the event starts at 11 am, tepat2 siap make up n dandan rambut, rombongan lelaki tiba~ tepat pada masanya! majlis tamat around 2 o clock camtu..

make-up n pelamin- zaifie zainal creation

kak zai sampai pagi around 8 sumthing, dtg2 trus mekap.. kak zai tersangatlah baik n peramah, selesa sgt dgn dia.. make-up kak zai i loikee!! suit me i guess n alhamdulillah everyone pun kata ok~ pelamin pula, team kak zai dtg pasang hari khamis.. lead by his husband.. n alhamdulillah i suka sgt! thanks again kak zai n the team!!

baju n selendang/veil- salikin sidek

my baju dpt 2 weeks before event.. they send to my house~ omg!! i love it so much from the moment i saw it! especially the veil/selendang!and it fits me well! thank u so much zakri!n everyone said baju tu lawa! suke2!! plus, the whole family pun tempah ngan salikin, one of my choice for baju nikah!! n the price is very reasonable!

hantaran deco & handbouquet- nurularbeecreation

double like! nurul did a great job with my hantaran deco!i love every single of the deco! the flower especially! nurul said lucky me coz the color of the rose (macademia pink i think) sgt susah nak dpt n a lil bit expensive.. syukur2~ cuppies pun i amek ngan nurul tp notexactly like i want but still acceptable.. heheh n the handbouquet pun i loike.. classic! seb bek nurul suh i go for all white.. harga?? pi tanya mesti tak percaya! VERY REASONABLE! hehhe thanks babe!

Official Photographer - amir rizal from http://rcstewdeolab.blogspot.com/

he's a friend of us.. senang deal, n nice work also.. puas hati! dpt tgk 2-3 keping pun dah excited!! suke!! thanks ye encik amir!


catering +canopy - sajian D-Hidang

the food was awesome! my fussy dad love it so what else can i say~ haha my dad is really fussy when it comes to food.. nice job mom! cred to my momdia yang bersungguh2 nak catering ni!! ayam goreng rempah mmg terbaek! but since i am a meat lover, daging masala adalah my fave!!

doorgift- DIY, Kak Nad & My Aunt

mula2 we decided to give chocs.. i bought kisses n daim then put in small pink pouch n ikatreben.. buat sendiri.. pastu rasa macam nak tambah, order muffin (blueberry n strawberry ) from kak nad.. siap dalam packaging, then on the day itself, my aunt sponsor lagi muffin choc handmade u!! thanks kak nad n chik!!

mr.fiance birthday cake- Bite Me!
dslr rainbow cake is so worth it! heheh en fiance suke! heheh

thanks to every single person involved directly or indirectly during the e-day! especially dad n mom for some sponsorship! muah2~ there are some of the pics cred to my cuz, my bro n our OP encik amir rizal.. pic form OP belum dpt sepenuhnya but yang dh ada pun lawa! cant wait! enjoy!

fave pic from our OP :)



opah mr.fiance sarung cincin ^_^



mr.fiance n his bday cake :)



us >.<



mr. fiance in action hehe