eikarycka

eikarycka

L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

engagement

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, August 26, 2010

gigih men'survey'

Last 2 weeks my soon to be Mother In Law datang menyinggah ke rumah utk bincang date nikah n kawen.. haha mesti pelik kan.. nape tak ckp time tunang?? actually time tunang dh bincang, tapi sebab masing2 bincang tak tgk kalendar jadi benda tu tak officially confirm.. pihak lelaki suggest 30/9/2011 tapi tah macamana our side dgr lain kot? tetibe nak kawen 10/9/2011 sedangkan time tu 7 hari raya! mak ai bior benar!! tu lah his mom dtg balik bincang ngan my mom.. so we decided 30/9/2011 solemnization 1/10/2011 my reception and 2/10/2011 his reception..

By the way, i've been told by my fiance n his mom that mr fiance's dad actually nak nikahkan ktorg 1/1/2011 tapi his mom tamau rush sgt..( i pun rasa tonggang terbalik kot i nnti!) heheh pheww!! punyalah excited, his side dah book dewan!!!MY SIDE?? dewan pun tak survey! hahahah

cter pasal survey, i ni hari2 lah dok mengadap komputer duk survey pelamin,photographer bagai.. walhal kawen lambat lagi.. setahun lebih kot tapi runsing memanjang! tak dpt dibayangkan bride-to-be yang tinggal beberapa bulan! saya ni org yang takleh tension, biler tension mulalah urat tegang, muka jerawat bagai.. mengada!! haha theme color pun dh buat i runsinginikan yng lain2!! mr fiance lak jenis relax memanjang.. dia lah yang memujuk saya relax.. thanks syg! >.< tu sebab saya nak kawen ngan awak ! *gatal*

so panjang kata.. aktiviti survey ni akan dijalankan sehingga akhir tahun sebelum i betul2 decide sebab aktiviti berjumpa vendor n booking akan dimulakan seawal 1/1/2011!! (semangat konon!)

nnti sambil survey2 leh share2 info :)


ni lah my soon to be MIL - harap maaf gambar hanya sebagai hiasan suke suki :P

9 comments:

Nora a.k.a Aira said...

semangat2 ~ chayoook2 !!!!!!

NahWaL said...

go babe go!!! i was driving my sis home from ktm when i teringat u dok sek 19 kan. i sekolah saas, my mum dulu ngaja kat SAAS. u dah sebey dewan? maybei can suggest :).

ZARA said...

u know what. my fiance pon jenis relax. he promise to survey pasal honeymoon. katanya 'pasal honeymoon u takyah worry sayang, i handle' ok. aku pon biarkan.

i biarkan sampai tak sedar dah tinggal berapa bulan je lagi. we already plan to go NZ tapi nak naik air asia singgah melbourne sbb murah... yang saket hati nya. air asia dah mahal sbb terlepas promo. u imagine ada this bride yg dapat RM1500 for two dengan return tiket. aku dapat RM4k. terkilan sangat2. jurang yang sangat jauh ok?

so my advice to u. decide what most important to u and ur fiance. kalau nak honeymoon tempat best, must alert on air asia promo. or if u nak go NZ, after march 2011 jetstar g NZ direct from KL! *wink*

apart from honeymoon, what's important for us is videographer, tapi disebabkan aku yg handle ni... jadiknya alhamdullillah...

untung aku virgo! kalau tak naseb lah my fiance tu! makan maggie dia lepas kahwin agaknya!

eika said...

nora: thanks babe!! chaiyok! hehe
nahwal: yup my house dah dekat dah ngan ktm nearby masjid baru hehe i lom survey dewan lagi.. me n my mom nak sgt dewan s.u.k tapi mcm susah skey.. other choice yang in mind is dewan banquet MBSA..u wat katne?? suggest la nak2!! hehe

zara: haihh payah kalau dpt mr fiance yang relax ni.. ritu ada promo air asia, i suh dia survey flight ke korea~ dia kata ok2 pastu last2 takde kabar berita pun!! dah la ritu promo utk 2011!! geram2 haihh!! kene tunggu nxt promo! i nak ke NZ!!! tapi mr fiance tamau... geram2 hahha tp nak pujuk juga ;p oMG! thanks for that info!! sgt berguna ok!

pasal video u.. tau tak, mr fiance i ckp "kiter suh kazen2 je lah record!"boleh tak!! hello~ pening kepala aku dibuatnya!! haha ni i suh dia survey photogh+video tatau apa cter!!

u virgo?? i pun!! hahahha

~ mizzAmy ~ said...

hye... kita nih sama kes. duk gigih survey je dulu. but it's good for us kan. leh pilih2.

btw, salam kenal.
http://thepinkdressdiary.blogspot.com/

eika said...

hye u~ hheheh btul2 gigih2.. sorang2 lak tu ni~ takpe nnti kter roger2 leh tukar2 info :)

salam perkenalan juga :) i link u k :)

sk said...

hye eika..

better start survey dr sekarang.. jgn jd mcm i, dh tinggal few months ni byk benda belum book. pastu tiap2 hari dok survey sampai pening. hiihii

eika said...

hi sk.. hehhe sorry lambat reply u~ i dah tak gigih! huhu semua disebabkan kerja yang berlambak! i only get a chance to book hall aje! uwaaaa pening2! thanks 4 da advice babe~ will start survey by end dis ! promise ;p

EMi said...

Hi! Just sempat baca sekilas your blog. You from Seremban ke? Senang tak nak dapat vendor semua nih untuk datang ke Seremban? Coz I am planning to have my day at my Kampung in Seremban 2.