eikarycka

eikarycka

L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

engagement

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, September 28, 2010

AM I TOO LATE?


Ok, my wedd is in 1st oct 2011 and i still have a YEAR to prepare.. I have no idea or even any experience preparing any wedd or event other than my own e-day which alhamdulillah turns out great.. for me la... tp of coz adala things here n there minor2 la mostly.. biasala manusia mana ada yang perfect n mana pernah puas dengan apa yang ada hahah always wants something mpre kan? kan? hahah I thot after raya baru nak survey n booking hall, tapi it turns out too many things are not on my side.. tak cukup luck.. ada je yang tak kene hahha am I too late doing survey and booking fo hall?? damn!! I think I AM! T_T sedeh yang amat kot sebab hall yang I nak smua mcm either ada halangan or fully booked!! DAMN!! sedeh + runsing ok!!


DEWAN JUBLI PERAK

mom really wants Dewan Jubli Perak and I want it so bad also! but too bad from what i heard n read, 2010 dah takleh!! apatah lagi 2011 kot!!! uwaaaaaa T_T (harap maaf, entry ni mungkin akan byk simbol menangis). But we still hoping miracle will happens! chaiyo mama! mom still trying hard to get it. Not sure how :(


DEWAN SIVIK MBPJ

Then, we opt for Dewan MBPJ, too bad AGAIN, they say there will be renovation from Dec 2010- April 2011 and they cant say if Oct 2011 dah open balik ke tak.. they ask me to write a letter and tunggu jawapan.. This dewan is a lil bit expensive. 5K for 5hr.. meaning 1K per hour! they will provide u chairs n meja for 500 pax, the capacity is 800 pax and deposit is 2K. From what i heard, this dewan is so lawa.. especially nite event! tapi my cuz said, event siang pun lawa ala2 malam! one of my fren kawen last 2 yers kot tapi i tak dpt pi! :( Kalau dah renovate sure mmalatops u!

DEWAN BANQUET MBSA

This is dewan paling hawtt n famous for shah alamrians! and its reasonably cheaper berbanding yang lain. TOO BAD AGAIN! 1/10/2011 already booked! same goes with 2/10/2011, the next weeknya pun! damn!! menangis gulin2!!! For information, tempat lebih kurang for 500 pax if not mistaken. For your info, the rate is siang - 3.5K, Malam 3.8K, provided with stage, air cond, basic PA Syst, meja kerusi for 500 pax.
Ni mmg takleh watpe sebab takkan nak TUKAR tarikh kawen kot!


DEWAN SRI ENDON, PUTRAJAYA

This dewan pun sangat menawan ok! again, booked!! T_T (kan dah nanes lagi!) haritu lalu sebelah dewan ni ngan en fiance, MIL n my mom~ kalau tak silap ada cam tempat menginap seblahnya... For info, if using their provided caterer 5K untuk sewa dewan ( siap PA Syst +lighting) RM45-55 per head. If caterer luar, sewa dewan ialahhhhhh jeng3.................... 10 RIBU DIK!! meja n kusi satu set (10Pax)=RM 10 pergh!!! ok next! HAHHA Depo is 2K tak termasuk dalam harga sebab akan dipulang balik nnti.


Dewan Cattleya

Dewan ni menjadi impian! tapi takut tak mampu.. kene tgk papa sanggup ke tak! hahah just for info, pakej grand is RM 60 per pax for 1000 pax.. tak ke 60 K??? Pergh!! its including deco+catering+pelamin+ maintable10pax+ VIP 12pax... yang lain tak sure lak..kalau 60 includes ALL!! WHY not? tapi nak pikir photography lagi, baju lagi.. adehhhhhhhh tapi mmg besh kalau dpt buat sini! pening kepala bapak aku! ahhaha


DE PALMA GRAND BALLROOM

This one i actually survey ngan my mom for my e-day ritu~ tapi too bad lambat booking, 31 July 2010 tu ada event lakk hmph!! tempat mmg lawa sebab BARU OK! ada few packages, RM 45/RM 55/RM 60 setiap pakej ada lah details2 nya, deco+pelamin+baju+makan+ dll macam worth it juga hehe tapi kalau buat kat hotel takleh la ala2 dwan nak kuar masuk! hihihi ni dekat giler ngan umah kot!! food testing aritu was not bad at all but ada caterer yang lagi sedap la of coz.. muat 800-850 pax if im not mistaken..



Ok.. ni je dewan yang dah di call untuk info.. tapi.. tatau la.. ada gak tau nearby shah alam ada KGPA, Kelab Shah Alam, tapi tatau, kene jadi membership ek?? KGPA cam besh tapi kene ada membership ke? sapa2 yang tau??

Mr fiance buat kat dewan precint 9 dekat umah dia siap dah DEPO BEBERAPA HARI PAS TUNANG OK!! skang sapa yang tak sabar nak kawen??? ;p ( eh tapi MIL yang book tu! ;p sorry mama! oopsss!!)FIL Pun pelik nape book awal tapi MIL kata takut full! kalau FIL nak wat tempat lain at least ada back up! bagus ah dorg!!

MY mama pula bersungguh nak Jubli Perak, SAYA? PASRAH JE! Kita tunggu dan lihat~ T_T (aik? nanes lagi?)ke nak wat garden? mama cam suka tapi dia takut hujan ke hape.. TAK KAWEN AKU!

Dad n mom nak yang dekat ngan Shah Alam.. so if u guys ada any info yang leh share, please help me~