eikarycka

eikarycka

L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

engagement

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, November 23, 2011

Wedding Dress - Bertandang + reception

Baru dapat wedd pic dari OP, belek2 baru teringat tak review pasal wedding dress bertandang.. Wedd dress tu tempah baru kat wedding planner, SuriWeddings. FIL took the whole package dengan dorg.. Untuk bertandang at first ada dua option.. Main dress chiffon with songket's patch or the other way around.. since my side dah pakai chiffon as main dress, so we decided nak songket as main dress with chiffon and lace patch..nak traditional sket heheh..




*excuse bontot besar saya -_- maluu huhu *


meleret2 baju, nasib baik ada pengapit yang gigih membantu! hehe tapi last2 kain tu menyapu sampah je kejenya! ;p


Sambil duk cari2 pic untuk review dress bertandang ni, ada pulak pic2 dress reception and nikah ritu... meh tempek sekali lagi la! *mengada* both dress as mentioned in previous post, is by Unaisah Azlan..





Friday, November 11, 2011

Review on M.U.A + OP + DESIGNER

setelah sebulan lebeh kawen baru la teringin nak hupdate review on my wedding.. Kali ni i review on 3 things sekaligus! simple2 je ok?

a day before wedding, kepenatan tahap melampau bile semua benda messed up! malas nak cter sebab benda dah lepas.. dari dewan ke jam.. dan pelbagai.. so, here we go...

M.U.A - SYED FAIZAL

Datang around 9 camtu.. SGT2 RECOMMENDED! confirm puas hati di mekap oleh beliau.. kenapa?

1. mekap flawless abes- cantek tapi tak melampau
2. sangat detail.. buat kerja fokus
3. mekap still bertahan n masih ok walaupun bermandi peluh semasa outdoor! fyi, i outdoor dekat tempat yang memerlukan tenaga untuk bergerak kompem berpeluh.
4. i just looooooovveee the hairdo! seperti apa yang i nak! wpun i nak messy tapi memandangkan nak outdoor kang betul2 messy! hahha
5. bulu mata yang dia bagi pakai tak berat langsung! mataku elok terbuka bulat! haha

BUKTINYA..

Ni masa wedd.. lawa kan tang mata *perasan* *photo cred : syahiran sukardi*


Ni lepas outdoor bagai! mekap masih setia di muka! wooottt!


Seeee told ya! tak tipu kan? kan? kan? *5/5 Bintang*

OP BY SYAHIRAN SUKARDI

Untuk wedding we still stick to one and only SS! dia mmg besh! tak payah cter byk sebab time nikah dah cter kan? hahah meh bg teaser pic yang dia amek..







Gile la kan kalau tak puas hati! totally in loooveee with every single pic! woot *5/5 Bintang*



DRESS & BUNGA DI RAMBUT BY UNAISAH AZLAN - GROOM'S ATTIRE BY TOPMAN

Haaa ni lagi satu tak payah cter sebab dia pun mmg besh!! utk wedd dress ni we shop kain sama2 mula2 nak putih coz mom nak white tapi ternampak kain pink n ada choc sket ni trus bertukar tema!! i asked to make it simple je and SHE DID IT! anddd I LOVE IT! bunga kat kepala tu pun cah buatkan skali.. maceh cahh!!!! :)owh! and cah dtg and stay tunggu sampai abes mekap untuk tlg i pakai baju! awwww she's so sweet!!
And utk groom's attire pula, i beli kat topman Sunway Pyramid.. sekali pandang terus jatuh hati ok!!

Ni pic baju unaisah.. dia buat pleats (ku tak tahu bahasa baju) kat depan n belakang..



ni details kat leher n lengan.. guna pearls jugak!! * melovepearls*


and ni full view.. kain flowy i loikeeee


Overall, Unaisah did a very good job on both of my dresses! and she's such a sweetheart! that's a bonus! will definitely go to her again! Eventho lambat dpt dress, she make it up by staying with me to help me wear the dresses during both events! thanks cah! She deserved *5/5 Bintang*